INOBLIDABLE VESPRE AL TEATRE

Memòries al Teatre Principal d’Olot (31-10-09)

El 31 d’octubre va ser presentat el disc “Càndida Memòria” al Teatre Principal d’Olot, de la mà de la cantant Rocío Romero Grau i tota la formació al complert: Elisa Planagumà (piano i flauta), Oriol Roca (contrabaix), Paco Perea (guitarra espanyola), Antoni Mateu (acordió) i Albert Dondarza (violí).

Un concert del tot especial, degut a que Olot era la ciutat natal de la compositora protagonista d’aquest projecte, la Càndida Pérez i Martínez (1893-1989). Per això, l’espectacle va comptar amb col·laboracions molt especials i un guió expressament pensat per la ocasió.

Els arranjaments de les cançons de la Càndida Pérez, elaborats pels mateixos músics i la directora musical Ana Rosa Landa, van aportar la frescura necessària per convertir cançons centenàries en un concert propi del segle XXI. Així, per exemple, vam gaudir de la peça “el noi de la mare” amb el toc flamenc propi del guitarrista Paco Perea.

Les once cançons del repertori van estar acompanyades per les veus d’en Josep Mª Canals i Montse Mundet en representació de “Rapsòdia Veus Literàries”, que entre tema i tema, llegien al públic diferents anotacions de l’època, reflexions humanistes dels contemporanis, cròniques històriques, notícies internacionals sobre Càndida Pérez i fins i tot passatges de la obra “Terra Baixa” per presentar la cançó “La muller d’en Manelic”. En aquest moment, la presència inesperada de l’actor Joan Martí, va irrompre a platea, davant la sorpresa del públic, per cridar descaradament allò de: “he mort el llop!”

La projecció de vídeos i fotografies antigues, van arrodonir un concert molt complert, que no només ens va presentar les cançons del disc Càndida Memòria, sinó que també va fer reflexionar i va difondre tot el talent, pensament i desenvolupament d’una època esplendorosa de la història cultural catalana entre 1900 i 1940.

El concert va comptar amb la presència del programa televisiu “Nydia”, especialitzat en cultura catalana. El reportatge elaborat a partir del concert ja es pot veure a “TV3 a la carta”.

Veure notícia: El cuplet català

…”Les coses tornen a estar al seu lloc. Fins i tot el Teatre Principal d’Olot. Obro els ulls i la rutina entra com un calfred. Pel meu cap, ronden encara paraules, sons i rostres mentre s’esfumen com fum. Són les restes del temps compartit. Hores apressurades per que tot estigui coordinat, tothom tranquil i al seu lloc. Proves de tota mena, tecnicismes incomprensibles, objectes i persones posant-se d’acord, tots els botons vermells a l’espera, abraçades darrera l’escenari, quan sona l’últim avís. Des de l’escenari tot es veu com si despertessis dins d’un somni. L’aire està cobert per un vel finíssim de llum sobre el públic. Tot i que no perceps cap mirada, cap picada d’ullet, corre per tot el cos, la sensació d’una atenció desmesurada, i miro els rostres que de tant foscos, no tenen ni ulls, ni nas, ni boca. Miro al no res, amb sentiment. I canto. Una caiguda lliure des del cel cap al terra, sobre el coixí del contrabaix, les ones de l’acordió, l’abraçada del piano… El silenci és trencat per l’emoció continguda durant hores, tot comença a tenir sentit.” Rocío Romero Grau

DSC00033

DSC00012

DSC00004

Fotografies per Laura Romero Grau

DSC00039

DSC00018

DSC00026

DSC00007

Quant a Rocío Romero Grau

cantante, intérprete, pianista, compositora y arreglista.
Aquesta entrada s'ha publicat en memories de concerts i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari